Látnivalók

Melk apátság
Melki apátság
A melki apátság több mint 900 éves egyházi és kulturális központ, a Világörökség része. Ausztria egyik legjelentısebb barokk építménye. A bencés kolostort II. Lipót őrgróf alapította 1089-ben, azóta imádkoznak és dolgoznak bencés szerzetesek ezen a helyen. Szent Kálmán - a XI. századi skót királyfi , zarándok szent - hermáját a melki kolostor őrzi.
Krems
Krems
Ausztria egyik legszebb és egyben legrégebbi középkori kisvárosa Krems. Legnagyobb értékét az óvárosi rész képviseli, amelynek házai, templomai évszázados történelmet sugároznak.
Göttweig apátság
Göttweigi apátság
1065 -ben a passaui püspök alapította, 1083 -tól mint magánkolostor működött. Az UNESCO felvette Göttweig-et a világörökség részének 2001-ben.
Tulln
Tulln
Tulln-t szokás a virágok vagy rózsák városának is nevezni. Nem csak barokk templom (Szent István), kolostor (Minorita) és kápolnák találhatók a városban, hanem több múzeum is.
Klosterneuburg
Kosterneuburg
Klosterneuburg Bécs környékének legszebb, műemlékekben leggazdagabb települése. Az Ágoston-rendi, klosterneuburgi kolostor Ausztria egyik legjelentősebb kulturális és szellemi központja. Az itt őrzött műkincsek világhírűek, különösen a 12. századi verduni oltár. A kolostorban található Ausztria legrégibb pincészete, az apátságban a legnagyobb és egyik legmodernebb borászata.
Bécs
Bécs
Bécs, Ausztria fővárosa és egyben legnagyobb városa, egészen a Monarchia első világháborút követő felbomlásáig az Osztrák-Magyar Monarchia fővárosa volt. A gazdag birodalom egykori központjaként a város telis-teli van a múlt pompázatos emlékeivel, olyanokkal mint a Hofburg, Schönbrunn, Steinhofkirche vagy a Stephansdom.
A Szent István-székesegyház (Stephansdom) 97 m magas tornyával a város jelképe.
Az 1622–1633 között épült Kapucinusok temploma a Habsburgok kriptájával kívül-belül szerény megjelenésű templom. A kripta 1633 óta a Habsburgok temetkezési helye. 144 szarkofágot rejt, köztük 12 császár és 16 császárnő és Mária Terézia magyar királynő sírját is.
Maria Ellend
Falusi templom mozaikja
Hainburg
Hainburg
A település vára a honfoglalás után magyar kézen volt. 1042-ben III. Henrik császár vette el Aba Sámueltól, majd Hunyadi Mátyás szerezte vissza a magyaroknak a török időkig.
Pozsony
Pozsony
Történelmi koronázó városunk, mely a török idők alatt az ország fővárosa volt, Szlovákia fővárosa, Pozsony. Zarándokhelyeink: a történelmi Pozsonyi vár, a Koronázási templom (Szent Márton dóm), az újkori Kék templom (Szent Erzsébet) és egy búcsújáróhely, a Virágvölgyi Segítő Mária kegyhelye.
Ásványráró
Ásványráró
Műemlék jellegű kálváriáján bejárjuk a keresztutat, majd imádkozunk a majd 700 éves Szent András templomában.
Nagybajcs
Szent György templom XV. századi piétája a kis egykori halászfaluban.
Komárom
Komárom
Komáromban mindig kiemelkedő kereskedelmi és stratégiai szerepet játszott a kedvező dunai átkelés lehetősége, a római kor óta, a folyón haladó vízi és a mellette lévő szárazföldi közlekedési utak miatt. Erődrendszere a világörökségi lista várományosa. A belvárosban meglátogathatjuk a református templomot, a Jézus szíve és Szent István római katolikus templomot és az egykori apácazárda Szent Teréz kápolnáját. Jelentős Római Kőtára és itt található az ország egyetlen összefüggő Tengerészeti Gyűjteménye.
Karva
A Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentelt római katolikus temploma 1232-ben épült késő román stílusban. A 18. században barokk stílusban építették át. 1936-ban megújították. Karvát a kastélyok falujának is szokták nevezni, mindig is több földesúrnak voltak itt birtokai.
Esztergom
Esztergom
Szent István szülőhelye és a magyar katolikus egyház bölcsője. A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. Az esztergomi bazilika Európa egyik legnagyobb bazilikája, és egyúttal az ország legmagasabb épülete. Itt található az egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. A városnak van a leggazdagabb egyházi kincstára az országban, ami világviszonylatban is kiemelkedő gyűjteményekkel rendelkezik. Az Esztergomi Keresztény Múzeum az ország leggazdagabb egyházi múzeuma, és a világ harmadik leggazdagabb egyházmegyei múzeuma.
Dömös
Dömös
Dömös különleges román stílusú műemléke a látványosan helyreállított prépostsági altemplom.
Visegrád
Visegrád
A visegrádi kettős várrendszert 1250-1260 körül építette IV. Béla király és felesége Lascaric Mária királyné, a királynő hozományából. A vár a hegycsúcsot övező erődítésfalakból, két toronyból és egy lakópalotából állt. A későbbi korokban a fővárost ide helyező Károly Róbert király bővítette a várat, s itt került sor az 1335-ös híres királytalálkozóra is. A várat Luxemburgi Zsigmond idején tovább korszerűsítették, vélhetően ekkor készült el az asszonyház is.
Margitsziget
Margitsziget
A IV. Béla király által, Szűz Mária tiszteletére alapított domonkos rendi kolostor romjainál, Szent Margit sírjánál és a premontrei konvent Szent Mihály kápolnájában mondunk imát.
Budapest
Budapest
A budapesti Szent István Bazilika hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Szentmise a bazilikában.